Voor wie?
Stichting Hulp na Onderzoek (opgericht in 1919) is een fonds dat giften verstrekt aan maatschappelijke projecten.
fonds,giften,maatschappelijk,Hulp na Onderzoek,jeugdzorg,ouderenzorg,gezondheidszorg,welzijnsinstellingen,buurthuizen,werkgelegenheid,integratie,mentorprojecten,huiswerkbegeleidings,kansarme jongeren
18859
page-template-default,page,page-id-18859,stockholm-core-2.4.3,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Title Image
'Initiatieven uit Amsterdam en omstreken kunnen een aanvraag indienen'

Hulp na Onderzoek doet uitkeringen aan instellingen die met het oog op een inclusieve samenleving zich richten op armoedebestrijding, sociale integratie, zorg, maatschappelijke preventie en hulpverlening en noodhulp.

Amsterdam
Hulp na Onderzoek richt zich primair op aanvragers uit de gemeente Amsterdam, Diemen en Duivendrecht om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het fonds.

Niet in aanmerking voor een gift komen o.a. organisaties op het gebied van enkel cultuur, milieubescherming, politieke doelen, wetenschappelijk onderzoek, noch peuterspeelzalen, kinderdagverblijven. en scoutingclubs.

Verder geldt in het algemeen:

  • Geschonken wordt alleen aan rechtspersonen, niet aan individuen.
  • Sociale ondernemingen mogen een aanvraag indienen, mits het project binnen de thema’s van Hno valt.
  • Aanvragers die in het operationele proces personeel omgerekend belonen of derden inschakelen tegen een beloning die de €60,- per uur excl. BTW teboven gaat, komen niet voor een toekenning in aanmerking.
  • Overkoepelende organisaties die startende Amsterdamse ondernemers uit een kansarme omgeving ondersteunen kunnen bij Hulp na Onderzoek een aanvraag indienen.
  • Betrokkenheid van vrijwilligers heeft de voorkeur, maar is niet verplicht.
  • De bijdrage, die enige duizenden euro’s kan bedragen, wordt gegeven in de vorm van een eenmalige schenking.
  • Uitkeringen zijn primair voor projecten én in principe niet voor exploitatie kosten.