Voor wie?
Stichting Hulp na Onderzoek (opgericht in 1919) is een fonds dat giften verstrekt aan maatschappelijke projecten.
fonds,giften,maatschappelijk,Hulp na Onderzoek,jeugdzorg,ouderenzorg,gezondheidszorg,welzijnsinstellingen,buurthuizen,werkgelegenheid,integratie,mentorprojecten,huiswerkbegeleidings,kansarme jongeren
18859
page-template-default,page,page-id-18859,stockholm-core-2.3,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Title Image
'Initiatieven uit Amsterdam en omstreken kunnen een aanvraag indienen'

Hulp na Onderzoek doet uitkeringen met name aan instellingen die zich richten op zorg voor jongeren, ouderen en gezondheid. Denk aan welzijnsinstellingen, buurthuizen, werkgelegenheids- en integratieprojecten, mentorprojecten,  en begeleidingsprojecten voor ouderen, daklozen of (kans)arme jongeren.

Nadruk op Amsterdam
Hulp na Onderzoek richt zich primair op aanvragers uit de regio Amsterdam om in aanmerking te komen voor een  bijdrage uit het fonds. Organisaties uit de rest van het land kunnen een kleine bijdrage van maximaal € 500 aanvragen.

Niet in aanmerking voor een gift komen o.a. organisaties op het gebied van cultuur, milieubescherming, politieke doelen, wetenschappelijk onderzoek, noch peuterspeelzalen en kinderdagverblijven.

Verder geldt in het algemeen:

  • Geschonken wordt alleen aan rechtspersonen, niet aan individuen.
  • De bijdrage, die enige duizenden euro’s kan bedragen, wordt gegeven in de vorm van een eenmalige schenking.
  • Aan een instelling wordt niet vaker dan éénmaal per twee jaar gegeven, tenzij het gaat om een koepelorganisatie met gespreide projecten.
  • In principe wordt niet bijgedragen aan lopende exploitatiekosten.